Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen Szuper Prémium tápot válasszak?

A széles választék bár sokszor előnyt jelent, hogy megtaláljuk kis kedvencünk igényéhez legjobban illeszkedő tápot, de a választást is megnehezítheti. A Szuper Prémium tápok egyik kiemelt tulajdonsága, hogy a silányabb minőségű alternatívákhoz képest sokkal jobban meg lehet találni azt, ami a négylábú társunk életét végigkíséri. Ebben segítünk most.

 

Fiziológiai Szuper Prémium tápok

Ebbe a kategória tartozó tápcsaládok a francia Pro-Nutrition Prestige, az olasz Unica Classe és ProperForm. Alapvetően ezek közül szoktuk javasolni a választást, ha újdonsült gazdik vagyunk, vagy egy rosszabb minőségű tápról váltanánk.

Csalogató lehet, hogy ha már ennyit költünk kutyánkra vagy macskánkra, hogy belecsapjunk egy hipoallergén, gabonamentes és minden egyéb trendi szóval megáldott tápcsaládba, mint a PureLife, de az esetek többségében ez egyáltalán nem indokolt.

Ugyanis egyes allergiákat a legtöbb esetben a rossz minőségű alapanyagok okozzák. Könnyen előfordulhat például, hogy a nem szuper prémium táp etetésekor csirke allergiás tünetek jelentkeznek, de egy szuper prémium táp adagolásával ez teljesen megszűnik. 

Pro-Nutrition Prestige tápok például kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas alapanyagokat tartalmaznak, és ebben azért is vagyunk annyira biztosak, mert ott voltunk a gyárban és mi magunk is megkóstoltuk a frissen kevert hozzávalókat.

Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a Szuper Prémium jelző nem csak az alapanyagok minőségét és frissességét jelenti, hanem a hozzáadott vitaminokat és ásványi anyagokat. Hiszen macskánk vagy kutyusunk akkor lesz igazán szép és egészséges, ha rendszeresen, és csak egy adott táppal etetjük, így kifejezetten fontos, hogy kiegyensúlyozott étrendet tartsunk fenn. A PetABC-n fellelhető tápok tartalmaznak például pre- és probiotikumokat, amelyek védik az állat emésztését és bélflóráját, illetve a Pro-Nutrition tápba innovatív eljárással jutnak az A, B1, B2, E, D3 és egyéb fontos vitaminok.

 

Holisztikus Szuper Prémium tápok

Az ebbe a csoportba tartozó tápok már valamilyen innovatívabb megközelítéssel rendelkeznek és legtöbb esetben teljesen gabonamentesek és hipoallergének. Vagy ahogy mi szeretjük hívni: anallergén tápok. A Pro-Nutrition PureLife tápcsalád egy kiemelendő példája a kategóriának. Ezeket a tápokat legfőképpen két esetben szoktuk ajánlani:

  • Ha fiziológiai szuper prémium táp eseténél is tapasztaltál allergiás reakciót
  • Ha szeretnéd a legfinomabb falatokat adni kiskedvencednek

Mert sajnos előfordulhat, hogy kutyusunk vagy macskánk valóban kényes egy bizonyos fehérjére vagy a gabonára, és ilyenkor feltétlenül javasolt anallergén tápot választani. Ezek a tápok innovatív formulájuknak köszönhetően szintén kiválóak lehetnek, ha nagyon válogatós a kutyus. A Pro-Nutrition PureLife tápokban például rengeteg zöldség és gyümölcs található, illetve fehérjeforrásai – ami legtöbbször helyi forrásból beszerzett hal, kacsa vagy bárány – kimondottan ízletesek is! Továbbá abban is biztos lehetsz, hogy semmilyen ízfokozót vagy káros összetevőt nem tartalmaznak.

Boxby Hipoallergén tápok például kizárólag egy fehérjeforrásból, lazacból vagy kacsából készülnek, így még konkrétabban ki tudod szűrni mit eszik kedvenced.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a tápok, csak mint a fiziológiai tápsorok, szintén tartalmazzák ugyanazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, csupán az alapformulájuk különbözik.

Gyógy Szuper Prémium tápok

Pro-Nutrition Protect gyógytápcsaládunkba tartozó termékek mind valamilyen betegség megelőzésére vagy leküzdésére lettek kifejlesztve. Ezek nemzetközi tanulmányokban bizonyították hatásukat. Fontos megjegyezni, hogy kimondottan gyógyszereket nem tartalmaznak, hanem kizárólag a természet erejével, gyógynövények segítségével képesek felülkerekedni egy-egy betegségen.

Viszont mielőtt gyógytápot vásárolnál kedvencednek, mindenféleképpen javasoljuk, hogy konzultálj erről állatorvosoddal. Bár ezek a tápok is teljes értékűek – vagyis nem szükséges mellette mást etetni a kutyussal -, inkább csak kúraszerűen szoktuk őket javasolni.

 


Milky Way születése óta Szuper Prémium tápot eszik

Szóval mit válasszak?

Összességében elmondható, ha silányabb minőségű tápról váltanál próbáld ki először a fiziológiai szuper prémium tápok valamelyikét. Könnyen lehet, hogy már csak ennek etetésétől elmúlik kiskedvenced allergiája, sokkal sűrűbb és fényesebb lesz szőrzete, illetve alkata is tündöklő lesz. A képen szereplő Border Collie születésétől fogva Pro-Nutrition Prestige tápot eszik.

Ha viszont továbbra is fennáll valamilyen egészségügyi probléma, akkor érdemes nyúlni a holisztikus szuper prémium tápokhoz, vagy ha komolyabb probléma van állatorvossal való egyeztetés után speciális gyógytáphoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tippek Ajánló